HEEFT U VRAGEN BEL ONS GERUST OP : 0516-451677

Vloeren

Vloeren 

Leggen

Een houten vloer kan zowel zwevend als volverlijmd gelegd worden.
Maar ook plinten kunnen op verschillende manier bevestigd
worden. Daarnaast zijn er allerlei legpatronen, zoals visgraat, hongaarse punt, blokmotief, etc. Men kan kiezen voor een massieve houten vloer, tapis, lamelparket, laminaat, etc.

Houtsoorten zijn leverbaar in donker, licht, hard of juist zacht hout. Grenen is bv. een zachte houtsoort, terwijl eiken juist tot de hardere houtsoorten behoort. Hoe harder het hout is hoe beter het bestand is tegen beschadigingen. Hardere houtsoorten zijn dan over het algemeen ook duurder. Laat u adviseren door Solidomano wat het best bij u past.

Vloerverwarming

Een vloerverwarming biedt het grote voordeel aan hout dat deze de vloer gelijkmatig verwarmt op een vrijwel constant niveau. Hierdoor krijgt uw houten vloer de tijd zich aan te passen aan de verandering aan temperatuur in de stellen waarde. Ook is een houten vloer onder bepaalde condities geschikt voor vloerkoeling. Nadat de houten vloer zelf deze warmte heeft opgenomen zal er warmte aan de omgeving worden afgegeven. Uw houten vloer fungeert dan ook als warmtebron. Niet alle houtsoorten zijn hier geschikt voor. Een goed advies is dus belangrijk. Solidomano kan u hier uitgebreid over informeren.

Afwerking

De afwerking van de vloer is zeer belangrijk. Solidomano is daar heel bewust mee bezig. Bij elke afwerking van vloeren wordt er gestreefd naar perfectie. De vloer kan op verschillende manier worden afgewerkt.
Hieronder de mogelijkheden:

Oliën
De kleur van een vloer wordt hoofdzakelijk bepaald door de houtsoort. Wel is het mogelijk om de kleur te beïnvloeden d.m.v. olie. Bij deze bewerking behoudt de vloer zijn open structuur en is wat gevoeliger voor vuil dan een gelakte of met was behandelde vloer. Het onderhoud is daarentegen weer relatief makkelijk.

Lakken
Wilt u een sterkte slijtlaag? Dan kunt u het beste kiezen voor een afwerking met meerdere lagen lak. Deze vloer is gemakkelijk schoon te houden.

Waxen
Hardwas wordt in 2 lagen op de vloer aabgebracht, waarbij de poriën van het hout afgesloten wordt. Ondanks de slijtvastheid van de hardwas is deze afwerking niet krasvast. Eventuele beschadigingen vallen echter niet zo op en kunnen gemakkelijk plaatselijk worden weggewerkt. Het onderhoud vraagt meer aandacht dan bij gelakte vloeren. 

Waarom Solidomano: 

  • CBW Erkende service en garanties
  • Kwaliteit en duurzaamheid 
  • Het leveren en leggen van alle soorten hout & parket vloeren
  • Schuren en renovatie van alle soorten houten vloeren
  • Vloerafwerking met olie, wax, oliewas, hardwax als laksystemen
  • Herstel en onderhoudswerkzaamheden aan alle soorten houten vloeren
  • Meer dan 20 jaar ervaring met het leggen en onderhouden van houten vloeren
  • Vrijblijvend advies & offertetraject

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact

Share by: